Peter Taylor

peter

Profesionalni put Petera Taylora započeo je prije tridesetak godina u IT industriji. Kako su godine prolazile, tako se Peter približavao projekt menadžmentu, da bi tek nakon prvog projekta čiji je bio voditelj, odlučio i formalizirati svoje obrazovanje u upravljanju projektima te steći potrebne certifikate.

Dosadašnje radno iskustvo crpi iz tvrtki poput Infor, Siemens PLM Software i Cognos, a posljednjih desetak godina djeluje i kao konzultant, autor, govornik, trener te pokretač i voditelj PM ureda za koje smatra da uvelike pridonose poboljšanju učinkovitosti na projektima odnosno u okruženjima u kojima se provode.

Ideja koju razvija od 2008. godine, a koja ga ujedno i razlikuje od prosječnog voditelja projekta inspirirana je izjavom Roberta Heinleina: “Do napretka ne dolaze vrijedni i nadobudni, već lijeni pojedinci koji traže prečicu do željenih rezultata.” Nadograđujući ju na Paretov 80/20 princip, Peter se bez odgađanja fokusira na 20% prioritetnih zadataka i time ostvaruje učinak od 80%. Posebnu važnost daje planiranju i zatvaranju te ih smatra ključnima za uspješnu realizaciju projekata.

Autor je brojnih knjiga, poput “The Lazy Winner”, “The Lazy Project Manager and the Project from Hell”, te popularne “The Lazy Project Manager” koja je i prevedena na brojne jezike. Za posljednju i sam autor kaže kako ju nije nužno odjednom pročitati od korica do korica, već polako kako biste uz minimalni trud ostvarili maksimalan učinak.