Nagrada 2010/2011

Stručno Povjerenstvo Udruge za projekt menadžment donijelo je odluku o dodjeli nagrada za projekt godine za 2010. i 2011. godinu. Povjerenstvo je imenovao Izvršni odbor Udruge i čine ga:

  • dr. sc. Đuro Njavro, predsjednik Povjerenstva za dodjelu nagrade, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta
  • Marija Bajica, PMP, Oikon - Institut za primijenjenu ekologiju
  • mr. sc. Dražen Penzar, PMP, Alearotunda
  • Darko Mesar, PMP, PMI-RMP, INA – Industrija nafte
  • Denis Ibrahimpašić. PMP, voditelj Odbora za PMI nagradu, TIS – Objektni informacijski sustavi

Nagradu za projekt godine dobio je dr.sc. Ivica Siladić (Mireo) za Mireo DON'T PANIC navigacijsko rješenje za pametne telefone.

Mireo

Obrazloženje

Projekt „Mireo DON'T PANIC navigacijsko rješenje za pametne telefone“ pokazao je kako s dobrim vodstvom dugogodišnju viziju pretvoriti u uspješan međunarodni projekt sa zavidnim rezultatima u visoko kompetitivnoj industriji. Rezultat projekta svjetski je prepoznatljiv, konkurentan i uspješan proizvod. Razvijen je u visokoj tehnologiji s vlastitim, domaćim znanjem te iz vlastitih uloženih sredstava, zahvaljujući čemu ulazi u kategoriju projekata visokog rizika. Zbog tehnološki složenog i dugotrajnog razvoja zadovoljava kriterije kompleksnosti projekta, a s obzirom na to da je završen u roku i s planiranim budžetom, smatra se uspješnim projektom. Najviši doprinos, kao posljedica projektnih ciljeva, zasigurno je društvena korist. Dostupnost off-line navigacijskog rješenja uz nisku nabavnu cijenu na pametnim telefonima svakako je jedna od njih, no za širu društvenu zajednicu ključno je to što svojim rješenjem trenutno najbolje pokriva svjetska područja koja do sada nisu imala tu privilegiju. Na taj način, daje doprinos širenju navigacijske mreže, kao i turizmu te rejtingu pojedinih zemalja koji je dosad bio umanjivan zbog nepostojanja ovako kvalitetne pokrivenosti.

Projekt je prikazao i kvalitetu u području inovacija zbog ugradnje potpuno novih algoritama za izračunavanje navigacijskih ruta čime je povećao učinkovitost za nekoliko puta.

Temeljem navedenoga, Povjerenstvo je donijelo odluku da se projekt „Mireo DON'T PANIC navigacijsko rješenje za pametne telefone“ nagradi kao projekt godine u 2010. i 2011. godini.